Go With Your Flow

Vadba z osebnim trenerjem

Osebni trener naj bi bil nekdo, ki poseduje znanje o gibanju, zdravju, anatomiji, fiziologiji in vam hkrati lahko sestavi prilagojen vadbeni program ter svetuje glede prehrane. Osebni trener je tudi prijatelj, mentor, motivator! Vabda z osebnim trenerjem je primerna za vsakogar, ki si želi vodenja, pomoči in napredka pri treningu, hkrati pa ima motiv narediti nekaj več zase, svoje zdravje ter dobro počutje. Kako vadba poteka, je odvisno od trenerja samega, saj kolikor je trenerjev, toliko je tudi pristopov k treningu in ostalega, kar lahko trener ponudi. V vsakem primeru se bistvo začne pri iskrenem motivu posameznika, saj brez tega tudi trener ne more delati čudežev, kajti spremembe so rezultat obojestranskega sodelovanja na dolgi rok.
 

BISTVO ODNOSA STRANKA - TRENER

Motivacija je gonilo. Motiv lahko poiščete v želji po boljšem počutju, zdravju, vitalnosti, ali pa, da preprosto želite narediti nekaj dobrega zase. V praksi so sicer največkrat motivi hujšanje, oblikovanje telesa ali povečanje mišične teže, lahko pa rehabilitacija po poškodbi ter občasno tudi funkcionalno izboljšanje telesa, gibanja, sposobnosti, ki jih posameznik potrebuje v vsakdanjem življenju ali za specifične cilje. Najlažje je delati z nekom, ki točno ve, po kaj je prišel in je pripravljen za to, da bo dosegel cilj storiti skoraj karkoli.

Če motivu stranke dodamo odprto komunikacijo in trenerja, ki ve kaj dela, se ponavadi vzpostavi tudi nujno medsebojno zaupanje, ki se odraža kot varnost. S strani stranke, da zaupa v trenerja in njegovo strokovnost ter z vidika trenerja, da pozna stranko, njene motive, cilje, tudi ovire, ki se vsakodnevno pojavljajo na poti do uspeha.
 

SAMOZAVEST, SAMOPODOBA, PRODUKTIVNOST KOT REZULTAT

Preden se odločite za osebnega trenerja, morate vedeti, da nobena stvar ne pride čez noč, pač pa je rezultat konstantnega vlaganja v sebe. Kar hitro pride, tudi hitro odide. Kar pa osvojimo, pa ostane z nami. Gre za spremembo, ki se zgodi znotraj nas in spremeni naše navade, vzorce, življenje. Rezultat se v resnici ne izkaže kot naša zunanjost, pač pa kot nekaj, kar začutimo v sebi - kdo zares smo in kaj vse zmoremo! Izboljšana samozavest, samopodoba nas pripeljeta do tega, da začnemo razmišljati pozitivno, smo polni energije, elana, produktivnosti, ki v nas vzbudijo željo po pozitivnih spremembah tudi na ostalih področjih življenja. Kakovost življenja pa je tisto kar šteje!


KAKO ZAČETI?

Preprosto si zapišite, kaj želite in mogoče tudi, česa ne želite več. Če ugotovite, da bi radi spremembo in ste zbrali dovolj poguma ter volje, potem je čas, da začnete. Na vas je samo, da se odločite, zapišete svoj cilj ter se z resnim odnosom podate na pot uspeha. Ostalo lahko prepustite meni. Kot trener vam rade volje namenim uvodno uro, kjer vam lahko svetujem, odgovorim na vaša vprašanja in vam zaupam razlog, zakaj se splača vsak teden zaiti v naravo, obiskati fitnes in še kaj drugega.

Miran Bevc,
osebni trener in svetovalec za prehrano ter zdrav način življenja