Go With Your Flow

Največje napake pri izvajanju vadbenih programov

PRISTOP BREZ NAČRTA

Preprosto, a resnično; če ne načrtujemo, potem načrtujemo neuspeh. Vsak vadbeni program potrebuje izvorni problem, jasen cilj in načrt, kako ga uresničiti. Kadar tega ne upoštevamo, se kmalu najdemo v podobni situaciji kot, če bi šli na izlet brez zemljevida, ki nas pripelje do željene točke. Izgubimo se.
 

PRIMERJANJE Z DRUGIMI

Nekaj, kar je dobro in primerno za naključno izbranega, ki dviguje 100kg počepa, ni nujno primerno tudi za vas. Postavimo si realne cilje, ki nas obdržijo motivirane in osredotočene na nas same, ne pa druge.
 

NEPRAVILNO SE OBRESTUJE NA KRATEK ROK, PRAVILNO PA NA DOLGI ROK

Največji uspehi, ki jih znamo obdržati za celo življenje pridejo kot rezultat dela na dolgi rok, ne pa kot rezultat treh mesecev. Nihče ni uspel čez noč. Celo, če bi zadeli na lotu, je vprašanje ali imate vse, kar je potrebno, da tega denaraja tudi ne izgubite »čez noč«.
 

PREMALO ALI PREVEČ INTENZIVNOSTI

V nasprotju s tem, kar vas mnogi želijo prepričati, 3-4 treningi na teden po liniji najmanjšega odpora enostavno niso dovolj, da bi lahko pričakovali izjemne rezultate. Teden ima 168 ur in porabiti samo 2% za splošno akltivnost in za to, da bomo izgubili odvečno težo je nerealno. To ne pomeni, da morate cel dan preživeti v telovadnici, pač pa to, da je treba zadevo izpeljati dosledno (s pravilno prehrano, počitkom, primerno vadbo itd.).

V nasprotju od tega pa mnogi telovadijo povsem preveč in hkrati zanemarjajo vse ostale dejavnike uspešnosti. Vse to se največkrat pozna v posledicah kot so preutrujenost, poškodbe, nespečnost, nemotiviranost...
 

VEDNO ISTA VADBENA RUTINA

Nič ni bolj dolgočasno kot ponavljati isti način treniranja vedno znova in znova. Ne samo, da nam postane nezanimiv, tudi naše telo se na to navadi in se neha odzivati z napredkom. Zato je pomembno, da spreminjamo vrstni red, število ponovitev, serij, težo, vaje. Spreminjanje je nujni del napredka!