Go With Your Flow

HUJŠANJE S TRAJNIM UČINKOM

Za razliko od predstav večine, hujšanje ni stradanje, hiranje, mučenje ali karkoli podobnega. 

Hujšanje je sprememba, ki pomeni krepitev telesa, pa tudi duha in uma! Ključ je v spremembi navad, vzorcev, prehranjevanja, gibanja, razmišljanja. Zraven boste pridobili še del samozavesti in nasmeh, ki ga bodo prepoznali mnogi.

Ker pa se večina še vedno raje loteva hitrega hujšanja, diet in podobno, naj povem, da v takem načinu žal ni trajnosti, pač pa se v ozadju dogaja konstantna borba s kilogrami, počutjem, nihanjem razpoloženja. Če želite hitro izgubiti npr. 12kg v 2-3 mesecih, se boste prav gotovo še dolgo bojevali s težo, saj ob tako hitrem hujšanju izgubite mišično maso, ki je osnova za hiter metabolizem. Poleg tega bo s hitro izgubo kilogramov upadlo tudi vaše počutje, energija, saj telo tako hitre spremembe ne more absorbirati in nam ne bo zlezla »pod kožo«. Kar naenkrat (morda že ob prvem čustvenem pretresu) bomo čutili potrebo, da nadomestimo celoten vnos, kateremu smo se prej odpovedali, naše telo pa bo na koncu še bolj zmedeno, s še počasnejšim metabolizmom in istim ali celo večjim številom kilogramov. Enako se vam bo zgodilo, če boste cel dan brez hrane, stradali ali pa pozabili jesti, zvečer pa boste namesto majhnega obroka čutili potrebo po tem, da nadomestite vse, kar čez dan niste dali v svoje telo. In še ne boste mogli nehati. Poznate to situacijo, ki je kot začaran krog?

ZA IZGUBO 12KG S TRAJNIM UČINKOM POTREBUJETE 5-8 MESECEV! IN DOKLER USPEŠNO NE PRESTANETE TEGA »TESTA«, SE BOSTE ŠE DOLGO LOVILI S POČUTJEM IN KILOGRAMI.

 

SI ŽELITE SPREMEMBO?

OK. Torej, je nujno, da se najprej vprašate ali vaša želja po spremembi (hujšanju) sovpada tudi z vašim trenutnim načinom življenja? Ali lahko ob takem načinu življenja to dosežete ali bo potrebno nekaj spremeniti?

Trenutek, ko boste začeli v svoje življenje vnašati neko konstanto kot je prehranjevanje, se bo vaše telo odzvalo. Ob pogostejših, manjših in uravnoteženih obrokih, enakomerno porazdeljenih čez cel dan, se bo prebudil tudi vaš metabolizem. Telo bo začelo sproti porabljati hrano, namesto, da jo skladišči v maščobe (kar se dogaja, kadar jemo nekvalitetno in malokrat na dan). Spremenite tudi razmišljanje – če greste na telovadbo, kjer v eni uri porabite 500 kalorij, boste morali te kalorije po tem tudi nadomestiti, sicer v vašem telesu ne bo stekla regeneracije tkiva in energije, kar pa vodi v slabše počutje, oslabljen imunski sistem in več stresa za telo, ki ne dobi, kar po aktivnosti potrebuje za obnovo. Mnogi imajo še vedno predstavo, da je treba (na silo) telovaditi in potem nič ali malo jesti. Na tak način bi tudi sam dojemal telovadbo kot mučenje. Ne, telovadba deluje kot stimulator organizma, da se prilagodi in funkcionira boljše.

Potem je tudi vprašanje, kakšno gibanje uvesti v svoj ritem? Vsekakor je najbolje, da delamo v smeri, da dvigujemo kvaliteto svojega življenja. Pomembno je uvesti trening za moč, gibljivost in srčno-žilni sistem. Potrebujemo nekaj vsega. Če nam uspe v življenje prinesti to spremembo, da smo aktivni vsaj 3x na teden, smo naredili že velik korak. Pustite se presenetiti, kajti ob vidnem izboljšanju počutja, vas zna motivacija ponesti tako daleč, da boste dodali še kak dan ali pa se lotili stvari, ki se jih nikoli prej niste.

Ne pozabite; hitro hujšanje je iluzija, ki podira vaše telo in delovanje. Pravo hujšanje pa je nekaj, kar vam bo trajno spremenilo življenje.

 

USPEŠNO IN VESELO NA DELO!

 

Miran Irenej