Go With Your Flow

Celostno prehransko svetovanje

Prehrana je ključna za naše dnevno in splošno počutje. Ko govorimo o gibanju in njegovih učinkih, se moramo zavedati, da nepravilen pristop pri prehrani lahko zavira našo uspešnost do te mere, da pravega napredka niti nikoli ne doživimo, saj predstavlja 70% uspeha v odnosu z aktivnostjo in gibanjem.
 

Ali ste vedeli, da v hrani največkrat iščemo užitek, potešitev in tolažbo?

Naš užitek je vezan na usta ter možgane in traja le nekaj trenutkov. Naša potešitev najde svoj „dom“ v želodcu in traja nekaj ur. Naša tolažba pa lahko postane vaš zakoreninjen vzorec in navada, ki regulira vaše življenje. Lahko ga zakomplicira ali pa skokovito polepša. Odločitev je vaša!


Kadar teče beseda o zdravi prehrani, moramo ta pojem ločiti od prehrane za športnika, prehrane za vegetarijanca, prehrane za mišično maso, izgubo telesne maščobe... saj ima vsaka svoje posebnosti.

Ob vsem tem je pomembno vedeti, da je 90% našega obnašanja nezavednega in to velja tudi, ko govorimo o prehrani. Odnos do prehrane ima močno čustveno povezavo z našim otroštvom, navadami in vzorci, ki so postali naš življenjski spremljevalec, ne da bi se tega sploh zavedali. Pomembno je, da s prehrano ne kompenziramo in ne delujemo destruktivno.
 

Namen sprememb v prehrani je, da dosežemo dolgoročni učinek, kjer naše telo dela za nas (prek hitrega metabolizma), mi pa delamo za naše telo (z gibanjem in aktivnostjo). Za večjo spremembo je dovolj, da začnete. Le 3 tedne potrebujete, da v celoti dojamete dobrobit drugačne prehrane in spremembo vaše energije.


Cilj nove navade je v tem, da nehate razmišljati, koliko kalorij lahko zaužijete, kdaj ne smete jesti... skratka, da dosežete ravnotežje v odnosu do hrane, ki podpira vaše zdravje in vam nudi naložbo vase. Ob vsem tem pa spoznate, da je bistvo zdrave prehrane v konstantnosti in ne v perfekcionizmu. Največ, kar lahko storite zase, je, da se držite smernic v 80%, preostalih 20% pa prepustite svoji otroški spontanosti.
 

Kako vam lahko svetujem in pomagam na področju prehranjevanja?

1.) Z delitvijo lastnih izkušenj in ugotovitev ter s postavitvijo temeljev, ob katerih se boste lahko dokončno poslovili od nesmiselnih diet, pretiranega odpovedovanja, stradanja, prenajedanja in ostalih ekstremnih pristopov, ki vas ne podpirajo na poti do osebnega uspeha.
2.) Z jasno prikazanim načrtom in smernicami, ki vas bodo dolgoročno pripeljale do tega, da bo vaše telo delalo za vas, vi pa boste delali za vaše telo. S tem, ko boste uravnovesili svoj ritem in ga imeli pod kontrolo, boste napredovali tudi na ostalih področjih življenja.
3.) Tako, da vas naučim organizacije pri prehrani ter smiselnega kombiniranja in izbiranja hrane skozi celoten dan.
4.) S svetovanjem glede ciljnih usmeritev: 

  • prehrana za športnike
  • prehrana za pridobitev mišične mase
  • prehrana za kvalitetno izgubo odvečne telesne teže (maščob)
  • prehrana glede na krvno skupino ali na podlagi genskih raziskav
  • prehrana za izbrane skupine (vegetarijanci, otroci, nosečnice, starostne skupine...)
     

Ob tem boste spoznali, da:

5.) Hujšanje ni hiranje telesa, pač pa krepitev telesa.
6.) Smisel ni v odpovedovanju in trendih, pač pa v užitku in poznavanju samega sebe.
7.) Je zdravje skupek fizičnega, psihičnega in duševnega ravnovesja.
8.) Je svojemu telesu pametno ponuditi prehranski načrt z več obroki na dan in s tem konstanten vnos, ne pa destruktivnega kontra pristopa z 1-3 obroki na dan.

Se zanimate za izdelek ali storitev Pošlji povpraševanje